Обід по-німецьки
Про біляпивний характер німецької кухні ходить безліч міфів. Де правда, а де вигадка розібратися дуже складно.
Про те, що їдять німці і як це приготувати
Якщо ви в цьому році не змогли побувати в Німеччині, відчути колорит цієї країни можна, не виходячи з дому. Хоча, ні, вийти все ж доведеться — щоб закупити продукти, необхідні для приготування німецьких страв. Але перед цим захоплюючою подорожжю потрібно спершу дізнатися, а чим же харчуються наші європейські сусіди.
Як відомо, земля чутками повниться, і в зв'язку з цим, у багатьох могло скластися враження, що німці тільки те і роблять, що п'ють пиво, закушуючи його ковбасою і кислою капустою. Чутки ці, звичайно ж, не більше, ніж міф. Кулінарні традиції Німеччини дуже різноманітні, що пояснюється гастрономічними пристрастями різних німецьких областей.
Наприклад, Баварія славиться вайссвурстамі — білими ковбасками, які готуються з свинини, телятини, суміші запашних трав і прянощів. Любителі баварських ковбас, зрозуміло, вважають їх найкращими не тільки на території країни, а й у світі. І ця любов виявляє себе навіть в салатах, супах і закусках, які щедрі німці щедро присмачують улюбленої ковбасою. А запиваются ці апетитні страви, звичайно ж, знаменитим баварським пивом! На відміну від хлібосільної Баварії, столичне меню поступово віддаляється від місцевих традицій.
Вплив різних культур зробив свою & laquo; темну & raquo; справа, направивши гастрономічні інтереси берлінців в сторону азіатської та східної кухонь. Однак, не все так сумно: в Берліні все ще можна насолодитися і традиційним німецьким Айнтопф & mdash; густим, наваристим супом, і вареними свинячими рульками, які називали айсбайн, і відбивною котлетою, і млинцями по-берлінськи з мармеладної начинкою.
Типове блюдо північно-німецької кухні — ягнятина з тушкованими овочами. Хоча в цій області шанують і рибу. Тут, на узбережжі Балтійського і Північного морів рибу і смажать, і гасять, і варять, і маринують. Моряки подарували німецькій кулінарії чудову страву — лабскаус, що представляє собою густий суп-пюре з солониною. До слова, цьому старовинному рецепту більше двохсот років. З просуванням на схід в стравах починають переважати овочі та фрукти, а на півдні сильно кулінарне вплив сусідньої Франції. Під впливом жителів П'ятої республіки місцеві жителі навіть зрадили своєму улюбленому пиву, пристрастилися до дарів виноградної лози.
ГОТУЄМО РАЗОМ
Закуска з сиру, смаженого в клярі
- Кухня: німецька
- Інгредієнти
- Сир «Емменталь» — 150 г
- Олія соняшникова — 1 ст. ложка
- Борошно — 125 г
- Пиво світле — 0,5 склянки
- Зелень (подрібнена) — за смаком
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
- Масло для смаження — за смаком
- Брусниця — за смаком
- Салат — за смаком
Спосіб приготування
У борошно поступово вливаємо пиво і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо олію, сіль, перець, зелень, знову перемішуємо і залишаємо тісто на 20 хвилин. Сир нарізаємо плоскими & nbsp; брусочками середньої товщини, умочуємо в тісто і обсмажуємо в гарячій олії до золотистої скоринки. Готовий сир викладаємо на тарілку і прикрашаємо листям салату і брусницею. Подаємо гарячим.
Німецький суп з ковбасою і капустою
- Кухня: німецька
- Інгредієнти
- Картопля (велика) — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.
- Помідори (консервовані) — 500 г
- Бульон м'ясний — 1000 мл
- Кмин — 0,5 ч. ложки
- Стебло селери — 3 шт.
- Квасоля червона (консервована) — 250 г
- Капуста — 150 г
- Сосиски — 130 г
- Ковбаса шинка — 130 г
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
Спосіб приготування
Картоплю і цибулю очищуємо і нарізаємо великими кубиками, помідори – середніми, а стебло селери — дрібними. Кладемо їх в каструлю з бульйоном. Додаємо кмин і доводимо до кипіння. Потім накриваємо каструлю кришкою і варимо протягом 20 хвилин. Потім додаємо в суп квасолю (без рідини), нашатковану капусту і доводимо овочі до готовності. Нарізаємо великими кубиками сосиски і шинку і кладемо їх в суп. Суп солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо на плиті ще на кілька хвилин.
Разбратен
- Кухня: німецкая
- Інгредієнти
- Свиняче філе — 160 г
- Жир — 1 ст. ложка
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Зелень петрушки — 0,5 ст. ложки
- Зелень кропу — 0,5 ст. ложки
- Картопля — 100 г
- Перець — за смаком
- Сіль — за смаком
- Олія рослинна — за смаком
Спосіб приготування
Свинячому філе надаємо овальну форму, солимо, перчимо і обсмажуємо в рослинній олії до утворення рум'яної скоринки. Потім викладаємо філе на деко & nbsp; і доводимо його до готовності в духовій шафі. Цибулю і картоплю очищаємо, цибулю нарізаємо кільцями, а картоплю кружечками і окремо обсмажуємо їх & nbsp; в олії до золотистого кольору. Готове м'ясо викладаємо на тарілку і посипаємо смаженою цибулею. Поруч викладаємо картоплю. Страву поливаємо м'ясним соком, що залишився після смаження філе, і посипаємо подрібненою зеленню.
Десерт «Cолодка Баварія»
- Кухня: німецкая
- Інгредієнти
- Молоко — 0, 5 склянки
- Яйце (жовтки) — 2 шт.
- Цукрова пудра — 0, 25 склянки
- Цукор ванільний — 0,5 ч. ложки
- Желатин — 0,5 ст. ложки
- Вода — 1,5 ст. ложки
- Вершки 30% — 125 мл
Спосіб приготування
Яєчні жовтки кладемо в каструлю, встановлену на гарячу водяну баню і розтираємо. Додаємо до них цукрову пудру і перемішуємо до утворення однорідної маси. Доводимо до кипіння молоко, а потім, безперервно помішуючи, вливаємо його тонкою цівкою в яєчно-цукрову суміш. Постійно помішуючи, залишаємо & nbsp; масу на водяній бані до тих пір, поки вона не загусне настільки, що зможе утримуватися на кінчику ножа. Желатин замочуємо в гарячій воді і залишаємо до повного розчинення. Потім разом з ванільним цукром додаємо його в крем і перемішуємо. Розкладаємо крем по формах і ставимо на холод для того, щоб він застиг. Готовий крем прикрашаємо збитими вершками і подаємо.