Доставка гарячих обідів в Києві

Сертифікат НАССР (ISO 22000: 2018) № V.015-19 від 17.12.2019*

виробництво страв у відповідності до міжнародних стандартів

Система управління безпекою виробництва страв

*виробництво страв у відповідності до міжнародних стандартів

Обід по-німецьки

Про біляпивний характер німецької кухні ходить безліч міфів. Де правда, а де вигадка розібратися дуже складно.

Про те, що їдять німці і як це приготувати

Якщо ви в цьому році не змогли побувати в Німеччині, відчути колорит цієї країни можна, не виходячи з дому. Хоча, ні, вийти все ж доведеться — щоб закупити продукти, необхідні для приготування німецьких страв. Але перед цим захоплюючою подорожжю потрібно спершу дізнатися, а чим же харчуються наші європейські сусіди.

Як відомо, земля чутками повниться, і в зв'язку з цим, у багатьох могло скластися враження, що німці тільки те і роблять, що п'ють пиво, закушуючи його ковбасою і кислою капустою. Чутки ці, звичайно ж, не більше, ніж міф. Кулінарні традиції Німеччини дуже різноманітні, що пояснюється гастрономічними пристрастями різних німецьких областей.

Наприклад, Баварія славиться вайссвурстамі — білими ковбасками, які готуються з свинини, телятини, суміші запашних трав і прянощів. Любителі баварських ковбас, зрозуміло, вважають їх найкращими не тільки на території країни, а й у світі. І ця любов виявляє себе навіть в салатах, супах і закусках, які щедрі німці щедро присмачують улюбленої ковбасою. А запиваются ці апетитні страви, звичайно ж, знаменитим баварським пивом! На відміну від хлібосільної Баварії, столичне меню поступово віддаляється від місцевих традицій.

Вплив різних культур зробив свою & laquo; темну & raquo; справа, направивши гастрономічні інтереси берлінців в сторону азіатської та східної кухонь. Однак, не все так сумно: в Берліні все ще можна насолодитися і традиційним німецьким Айнтопф & mdash; густим, наваристим супом, і вареними свинячими рульками, які називали айсбайн, і відбивною котлетою, і млинцями по-берлінськи з мармеладної начинкою.

Типове блюдо північно-німецької кухні — ягнятина з тушкованими овочами. Хоча в цій області шанують і рибу. Тут, на узбережжі Балтійського і Північного морів рибу і смажать, і гасять, і варять, і маринують. Моряки подарували німецькій кулінарії чудову страву — лабскаус, що представляє собою густий суп-пюре з солониною. До слова, цьому старовинному рецепту більше двохсот років. З просуванням на схід в стравах починають переважати овочі та фрукти, а на півдні сильно кулінарне вплив сусідньої Франції. Під впливом жителів П'ятої республіки місцеві жителі навіть зрадили своєму улюбленому пиву, пристрастилися до дарів виноградної лози.

 ГОТУЄМО РАЗОМ 

Закуска з сиру, смаженого в клярі

  • Кухня: німецька
  • Інгредієнти
  • Сир «Емменталь» — 150 г
  • Олія соняшникова — 1 ст. ложка
  • Борошно — 125 г
  • Пиво світле — 0,5 склянки
  • Зелень (подрібнена) — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Масло для смаження — за смаком
  • Брусниця — за смаком
  • Салат — за смаком

Спосіб приготування

У борошно поступово вливаємо пиво і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо олію, сіль, перець, зелень, знову перемішуємо і залишаємо тісто на 20 хвилин. Сир нарізаємо плоскими & nbsp; брусочками середньої товщини, умочуємо в тісто і обсмажуємо в гарячій олії до золотистої скоринки.   Готовий сир викладаємо на тарілку і прикрашаємо листям салату і брусницею. Подаємо гарячим.

 

Німецький суп з ковбасою і капустою

  • Кухня: німецька
  • Інгредієнти
  • Картопля (велика) — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста  (велика) — 1 шт.
  • Помідори (консервовані) — 500 г
  • Бульон м'ясний — 1000 мл
  • Кмин — 0,5 ч. ложки
  • Стебло селери — 3 шт.
  • Квасоля червона (консервована) — 250 г
  • Капуста — 150 г
  • Сосиски — 130 г
  • Ковбаса шинка — 130 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування

Картоплю і цибулю очищуємо і нарізаємо великими кубиками, помідори – середніми, а стебло селери — дрібними. Кладемо їх в каструлю з бульйоном. Додаємо кмин і доводимо до кипіння. Потім накриваємо каструлю кришкою і варимо протягом 20 хвилин. Потім додаємо в суп квасолю (без рідини), нашатковану капусту і доводимо овочі до готовності. Нарізаємо великими кубиками сосиски і шинку і кладемо їх в суп. Суп солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо на плиті ще на кілька хвилин.

 

Разбратен

  • Кухня: німецкая
  • Інгредієнти
  • Свиняче філе — 160 г
  • Жир — 1 ст. ложка
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Зелень петрушки — 0,5  ст. ложки
  • Зелень кропу — 0,5 ст. ложки
  • Картопля — 100 г
  • Перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Олія рослинна — за смаком

Спосіб приготування

Свинячому філе надаємо овальну форму, солимо, перчимо і обсмажуємо в рослинній олії до утворення рум'яної скоринки.   Потім викладаємо філе на деко & nbsp; і доводимо його до готовності в духовій шафі. Цибулю і картоплю очищаємо, цибулю нарізаємо кільцями, а картоплю кружечками   і окремо обсмажуємо їх & nbsp; в олії до золотистого кольору. Готове м'ясо викладаємо на тарілку і посипаємо смаженою цибулею. Поруч викладаємо картоплю.   Страву поливаємо м'ясним соком, що залишився після смаження філе, і посипаємо подрібненою зеленню.

 

Десерт «Cолодка Баварія»

  • Кухня: німецкая
  • Інгредієнти
  • Молоко — 0, 5 склянки
  • Яйце (жовтки) — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 0, 25 склянки
  • Цукор ванільний — 0,5 ч. ложки
  • Желатин — 0,5 ст. ложки
  • Вода — 1,5 ст. ложки
  • Вершки 30% — 125 мл

Спосіб приготування

Яєчні жовтки кладемо в каструлю, встановлену на гарячу водяну баню і розтираємо. Додаємо до них цукрову пудру і перемішуємо до утворення однорідної маси. Доводимо до кипіння молоко, а потім, безперервно помішуючи, вливаємо його тонкою цівкою в яєчно-цукрову суміш. Постійно помішуючи, залишаємо & nbsp; масу на водяній бані до тих пір, поки вона не загусне настільки, що зможе утримуватися на кінчику ножа. Желатин замочуємо в гарячій воді і залишаємо до повного розчинення. Потім разом з ванільним цукром додаємо його в крем і перемішуємо. Розкладаємо крем по формах і ставимо на холод для того, щоб він застиг. Готовий крем прикрашаємо збитими вершками і подаємо. 

Новим клієнтам

Залишити заявку прямо зараз, щоб замовити дегустацію (для компаній від 10 чол)

Замовити дегустацію

Існуючим клієнтам

Ваша думка дуже важлива для нас! Ми з вдячністю приймаємо всі Ваші коментарі!

Залишити відгук